Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Välkommen till institutionen för kost- och idrottsvetenskap - IKI – med en helhetssyn på människans möte med mat och måltider respektive idrott och fysisk aktivitet! Vi finns i två byggnader i centrala Göteborg: Pedagogen Hus C och Hus Idrottshögskolan.

IKI vill genom forskning och utbildning ge förutsättningar för god hälsa och hållbar utveckling. Inom kostvetenskap är kostvanor, måltider, kostens betydelse för folkhälsan samt ledarskap och organisation i restauranger och storhushåll centrala teman. Idrottsvetenskap omfattar ett brett spektrum av fysiska aktiviteter, från motion och hälsofostran till tävlings- och elitidrott. IKI erbjuder också kurser inom lärarutbildningen i ämnena hem- och konsumentkunskap samt idrott och hälsa.

Vid IKI finns även ett kunskapscentrum för tillämpad forskning - Centrum för hälsa och prestationsutveckling, CHP. Detta är beläget i Idrottshögskolans lokaler.

SNABBVAL

Forskning vid institutionen

Vid IKI finns fem temaforskargrupper inom huvudämnena kostvetenskap och idrottsvetenskap.

Student vid IKI

Information för dig som studerar vid IKI - eller som funderar på att göra det.

Hus Idrottshögskolan

Nationellt kunskapscentrum för idrottslig prestationsutveckling och hälsofrämjande arbete.

Program på grundnivå

Hälsopromotion, Sports Coaching och Kostekonomi med inriktning ledarskap.

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2010-08-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?