Nyheter

• Forsknings- och utbildningssamarbete kring hälsa och prestationsutveckling nu formaliserat

[2017-07-04] Centrum för hälsa och prestationsutveckling - CHP - är numera en fakultetsövergripande centrumbildning. Syftet med centrumbildningen är att stärka kunskapsområdena fysisk aktivitet, idrott, kost, prestationsutveckling och hälsofrämjande arbete.

• Skapar innovationsarena för idrott, teknik och hälsa

[2017-06-05] Göteborgs universitet får 9,2 mnkr från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att i samarbete med Chalmers bygga upp en samverkansmiljö och innovationsarena där konkurrenskraftiga, innovativa och kommersialiserbara produkter inom idrott-teknik-hälsaområdet skapas.
    - Framför allt är det ett erkännande av att vår kunskap är intressant för tillväxten i regionen, säger Claes Annerstedt, prefekt för institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI.

• Forskar om hälsa och hälsopromotion i relation till fysisk aktivitet och idrott

[2017-06-01] Eva-Carin Lindgren har befordrats till professor i idrottsvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap. I sin forskning fokuserar hon hälsa och hälsopromotion i relation till främst fysisk aktivitet och idrott. Ett av många exempel är det dilemma idrottsrörelsen har att hantera, dels att fostra elitaktiva, dels att få fler barn och unga att börja idrotta samt stanna kvar så länge som möjligt.

• Årets kandidatuppsatser presenteras på IKI

[2017-06-01] Tonåringars kostvanor, yrkesidentitet bland lärare i idrott och hälsa och betydelsen av ett motionslopp - detta är några av de uppsatsämnen som presenteras fredagen 2 juni på Pedagogen.

• Två nya hedersdoktorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

[2017-05-30] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett 2017 års hedersdoktorer. Professor Päivi Palojoki, Helsingfors universitet, och professor Nikolay Veraksa Russian State University for the Humanities, Ryssland, har båda gjort betydande insatser för fakulteten.