• GU i Shanghairankingen inom Sport Science Schools and Departments 2017

[2017-10-13] När Shanghairankningen listar världens bästa Sport Science Schools and Departments 2017 placerar sig Göteborgs universitet (GU) som nummer tre i Sverige. I internationell jämförelse placeras GU på placeringen 101-150:e i världen på samma lista.

• Kraftig ökning av fetma bland barn i världen

[2017-10-12] Fetma bland barn och ungdomar i världen har blivit tio gånger vanligare de senaste fyrtio åren. Det visar en studie som publiceras i tidskriften The Lancet, där flera forskare från Göteborgs universitet medverkar. Om trenden fortsätter kommer fetma att bli vanligare än undervikt i världen inom bara några år.

• "Hockeyns hemligheter studeras"

[2017-10-11] SR Vetenskapsradion rapporterar att Erik Lignell är Nordens första doktorand i matchanalys i ishockey.

• Frölunda Indians tar forskningen till hjälp

[2017-10-10] Bättre träningar och matchresultat med hjälp av vetenskap och evidensbaserad kunskap. Det förväntas bli resultatet när ishockeyklubben Frölunda Indians videoanalytiker Erik Lignell genomför doktorandstudier vid Göteborgs universitet.

• Centrum för hälsa och prestationsutveckling inrättat

[2017-08-21] Göteborgs universitet har inrättat Centrum för hälsa och prestationsutveckling, CHP, för att stärka kunskapsområdena fysisk aktivitet, idrott, kost, prestationsutveckling och hälsofrämjande arbete.