Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskning kan minska antalet medicinska incidenter vid långlöpning

  [2017-05-17] Världens största löpartävlingar har även en medicinsk dimension. Trots i allmänhet goda förberedelser sker medicinska incidenter, som hjärtstopp. Kan detta förebyggas och i så fall hur? Forskare, ihop med de medicinskt ansvariga för några av världens största löpartävlingar, diskuterar frågan nu på fredag, dagen före Göteborgsvarvet.

 • Stenkoll på rörelsemönster

  [2017-05-12] - Vi akademiker måste bli mer praktiska, säger idrottsdoktoranden Dan Fransson som lever som han lär och flera gånger i veckan åker till Borås för träningspass med Elfsborgs topplag. I höst leder han för andra gången landets enda universitetskurs i matchanalys.

 • CHP i medierna

  [2017-04-20] I veckan har verksamheten vid Center for Health and Performance, CHP, uppmärksammats i både TV och radio.

 • Information till studenter och anställda som befann sig i Stockholm den 7 april

  [2017-04-07] Ett antal studenter och anställda vid Göteborgs universitet befann sig i Stockholm under fredagens misstänkta terrordåd. För de som behöver hjälp att hantera det de upplevt finns hjälp att få.

 • E-handel av mat - en växande trend

  [2017-03-21] För barnfamiljer är tiden direkt efter arbetsdagens slut ofta den stressigaste på hela dagen. Ska man dessutom fatta beslut om middagsmat och åka till butiken och handla kan det bli så mycket att man börjar leta efter andra alternativ. E-handel av mat är en möjlighet att avlasta familjer i vardagen och tillföra ett mervärde i form av kvalitet och ökade matkunskaper. I projektet Innovativa inköpsstrategier för hushållens matinköp studerar Anna Post e-handeln av mat från ett konsumentperspektiv.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

SNABBVAL

Sidansvarig: Catharina Bucht|Sidan uppdaterades: 2017-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://iki.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-05-28