Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Matens klimatpåverkan och verktyg för måltidsplanering

Seminarium

Andra seminariet av fyra i serien "Hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa".

Tema Sustainable Food Consumption vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap hälsar välkommen till en seminarieserie om hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa. Tid och plats: 10 oktober 2017, klockan 16.30–19.00, i sal C1 22, Margareta Huitfeldtsalen

Program:



  • Lätt att välja rätt - Med klimatdata, ökade kunskaper och rätt verktyg kan vi göra skillnad, Britta Florén, RISE, Jordbruk och Livsmedel.

  • Korta presentationer: Mashie kostplaneringsprogram, Lotta Thorslund samt Foodit Matilda kostplaneringsprogram, Per-Anders Ek.

  • Fika/mingelpaus med demonstration av klimatmodul i kostplaneringsprogrammen.

  • Arbete med klimatmodulen i stadens kommungemensamma kostplaneringssystem, Fredrik Karlsson, verksamhetsutvecklare, Måltidsservice SDN Västra Göteborg.

  • Diskussion, frågor och avslutande kommentarer.


Välkommen!

Datum: 2017-10-10

Tid: 16:30 - 19:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) vid Göteborgs universitet

Plats: sal C122, Margareta Huitfeldtsalen, Pedagogen, C-huset, Läroverksgatan 5

Ytterligare information:
program-ht17.pdf

Kontaktperson: Agneta Sjöberg

SNABBVAL

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2015-08-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?