Matens klimatpåverkan och verktyg för måltidsplanering

Andra seminariet av fyra i serien "Hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa".

Tema Sustainable Food Consumption vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap hälsar välkommen till en seminarieserie om hållbar matkonsumtion för klimat och hälsa. Tid och plats: 10 oktober 2017, klockan 16.30–19.00, i sal C1 22, Margareta Huitfeldtsalen

Program:

• Lätt att välja rätt - Med klimatdata, ökade kunskaper och rätt verktyg kan vi göra skillnad, Britta Florén, RISE, Jordbruk och Livsmedel.

• Korta presentationer: Mashie kostplaneringsprogram, Lotta Thorslund samt Foodit Matilda kostplaneringsprogram, Per-Anders Ek.

• Fika/mingelpaus med demonstration av klimatmodul i kostplaneringsprogrammen.

• Arbete med klimatmodulen i stadens kommungemensamma kostplaneringssystem, Fredrik Karlsson, verksamhetsutvecklare, Måltidsservice SDN Västra Göteborg.

• Diskussion, frågor och avslutande kommentarer.

Välkommen!

Datum: 2017-10-10

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) vid Göteborgs universitet