Nyheter

• Forsknings- och utbildningssamarbete kring hälsa och prestationsutveckling nu formaliserat

[2017-07-04] Centrum för hälsa och prestationsutveckling - CHP - är numera en fakultetsövergripande centrumbildning. Syftet med centrumbildningen är att stärka kunskapsområdena fysisk aktivitet, idrott, kost, prestationsutveckling och hälsofrämjande arbete.

• IKI söker doktorand i kostvetenskap!

[2017-06-28] Vi söker dig som vill fördjupa dig på forskarnivå för licentiatexamen och arbeta i ett eller flera hälsopromotionsinriktade eller kostvetenskapliga projekt. Välkommen med din ansökan senast 10 augusti.

• Skapar innovationsarena för idrott, teknik och hälsa

[2017-06-05] Göteborgs universitet får 9,2 mnkr från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att i samarbete med Chalmers bygga upp en samverkansmiljö och innovationsarena där konkurrenskraftiga, innovativa och kommersialiserbara produkter inom idrott-teknik-hälsaområdet skapas.
    - Framför allt är det ett erkännande av att vår kunskap är intressant för tillväxten i regionen, säger Claes Annerstedt, prefekt för institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI.

• Forskar om hälsa och hälsopromotion i relation till fysisk aktivitet och idrott

[2017-06-01] Eva-Carin Lindgren har befordrats till professor i idrottsvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap. I sin forskning fokuserar hon hälsa och hälsopromotion i relation till främst fysisk aktivitet och idrott. Ett av många exempel är det dilemma idrottsrörelsen har att hantera, dels att fostra elitaktiva, dels att få fler barn och unga att börja idrotta samt stanna kvar så länge som möjligt.

• Årets kandidatuppsatser presenteras på IKI

[2017-06-01] Tonåringars kostvanor, yrkesidentitet bland lärare i idrott och hälsa och betydelsen av ett motionslopp - detta är några av de uppsatsämnen som presenteras fredagen 2 juni på Pedagogen.

• Två nya hedersdoktorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

[2017-05-30] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett 2017 års hedersdoktorer. Professor Päivi Palojoki, Helsingfors universitet, och professor Nikolay Veraksa Russian State University for the Humanities, Ryssland, har båda gjort betydande insatser för fakulteten.

• Forskning kan minska antalet medicinska incidenter vid långlöpning

[2017-05-17] Världens största löpartävlingar har även en medicinsk dimension. Trots i allmänhet goda förberedelser sker medicinska incidenter, som hjärtstopp. Kan detta förebyggas och i så fall hur? Forskare, ihop med de medicinskt ansvariga för några av världens största löpartävlingar, diskuterar frågan nu på fredag, dagen före Göteborgsvarvet.

• Stenkoll på rörelsemönster

[2017-05-12] - Vi akademiker måste bli mer praktiska, säger idrottsdoktoranden Dan Fransson som lever som han lär och flera gånger i veckan åker till Borås för träningspass med Elfsborgs topplag. I höst leder han för andra gången landets enda universitetskurs i matchanalys.

• CHP i medierna

[2017-04-20] I veckan har verksamheten vid Center for Health and Performance, CHP, uppmärksammats i både TV och radio.

• Information till studenter och anställda som befann sig i Stockholm den 7 april

[2017-04-07] Ett antal studenter och anställda vid Göteborgs universitet befann sig i Stockholm under fredagens misstänkta terrordåd. För de som behöver hjälp att hantera det de upplevt finns hjälp att få.