CHP i medierna

Nyhet: 2017-04-20

I SVT Sportnytt sändes fredag 14/4 ett inslag om och med friidrottaren Andreas Kramer. Andreas är med i CHPs (Center for Health and Performance) skadepreventionsprojekt och inslaget visar när han gjorde sina tester. Andreas Lundberg Zachrisson, doktorand i biomekanik vid IKI intervjuas, och man kan även se och höra testledare Fredrik Edin i CHPs forskningslaboratorium när han hjälper Andreas Kramer med de fysiologiska testerna. Inslaget finns tillgängligt här ca 4.30 min in i programmet.

I Vetenskapsradion, Sveriges Radio och programmet Vetandets värld handlar det torsdag 20/4 om vad elitidrottare äter och om motionärer kan lära något av det. Medverkar från IKI och laboratorierna på CHP gör testledare Fredrik Edin och nutritionsforskare Stefan Pettersson intervjuas om idrottskost/idrottsnutrition. Programmet finns tillgängligt här.

Center for Health and Performance, CHP, drivs av Institutionen för kost och idrottsvetenskap men stöds forskningsmässigt av såväl Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Sahlgrenska akademin som av strategiska medel från Göteborgs universitet.

Sidansvarig: Catharina Bucht|Sidan uppdaterades: 2015-08-13