Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning vid IKI

Forskningen vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap karaktäriseras av en tydlig utbildningsanknytning, mångvetenskapliga samarbeten och nära kontakt med omvärlden. Den är organiserad i fem olika forskningsteman:


Forskning vid institutionen bedrivs inom följande två huvudämnen:

Kostvetenskap omfattar studier av människors möte med mat, kostvanor, uppfattningar och val som rör mat och måltider, liksom kommunikation om mat och lärande i vardagsliv samt skola.

Idrottsvetenskap omfattar studier av idrottsrörelsen, barn- och ungdomsidrott, elitidrott, skolämnet idrott och hälsa, samt fysisk aktivitet. Perspektiv som lärande, ledarskap, socialisation, genus, hälsa och miljö behandlas.

Den huvudsakliga inriktningen för institutionens forskning är att utveckla och förmedla vetenskaplig kunskap och professionell kompetens som kan bidra till att effektivt främja hållbara vanor beträffande idrott, fysisk aktivitet och mat. Både kost- och idrottsvetenskap utgår ifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Vårt mål är att bedriva forskning med samhällsrelevans och god kvalitet inom det kost- och idrottsvetenskapliga området och att vara en kreativ och attraktiv arbetsplats för forskare och forskarstudenter. Läs mer om institutionens olika forskningsteman, aktuella projekt och aktiva forskare under respektive rubrik.

c_huset_kvall

Kontaktinformation

Vice prefekt för forskning
Christel Larsson
E-post: christel.larsson@gu.se
Tel: 031-786 6511, Mobil: 070-9116519

Studierektor för utbildning på forskarnivå
Anders Raustorp
E-post: anders.raustorp@gu.se
Mobil: 070-8118706


Postadress

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)
Box 300, SE 405 30 Göteborg

Besöksadresser
Pedagogen Hus C,
Läroverksgatan 5
samt
Idrottshögskolan,
Skånegatan 14B

Sidansvarig: Catharina Bucht|Sidan uppdaterades: 2017-05-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?