Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tema Hållbar matkonsumtion

Hälsa och hållbarhet går hand i hand

Visionen är att utveckla kunskap om hållbar matkonsumtion där hälsa och miljö samtidigt beaktas. Detta görs genom praxisnära forskning, utbildning och samverkan med utgångspunkt i offentliga måltider och måltider i hemmet. Lärande och konsumtion är centrala perspektiv.

Inriktning

Angreppssättet är tvärvetenskapligt, deltagarorienterat och involverar utbildning och lärande vad gäller matkultur, näring, måltidsplanering, -produktion, smak och matens miljöpåverkan.

Målsättning

Skapa förutsättningar för forskning och kunskapsutbyte med hög relevans för våra utbildningar och det omgivande samhället och utgöra en plattform för intressenter inom och utanför akademin.
 

grönsaker_illustration

Forskare


Externa medverkande

  • Elin Backlund (kostekonom, magister)
  • Lena Hulthén (professor klinisk nutrition)
  • Lena Hultén, professor emerita
  • Sandra Kristoffersson, HK-lärare
  • Avnämargrupp Måltid Göteborgs stad: Kristina Magnusson, Anna Rombin-Sundbäck
Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?