Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

John Dohlsten

Doktorand/projektass

John Dohlsten
Doktorand/projektass
john.dohlsten@gu.se

Rumsnummer: C2 40
Postadress: Box 300, 40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 41120 Göteborg
Arbetsuppgifter: Doktorand i idrottsvetenskap med anställning vid Göteborgs Friidrottsförbund


Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (Mer information)
Box 300
405 30 Göteborg
www.iki.gu.se
iki@ped.gu.se
Fax: 031-786 2048

Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 405 30 Göteborg

Om John Dohlsten

 John Dohlsten är samverkansdoktorand inom idrottsvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap(IKI). Avhandlingsarbetet finansieras av Göteborgs friidrottsförbund och startade augusti 2015. John är en tidigare sport coaching student på IKI och har en magisterexamen inom idrottsvetenskap. John har sedan tidigare publicerat forskning inom ramen för barn- och ungdomsidrott i vetenskaplig tidskrift och i rapportform för Riksidrottsförbundet.

Avhandlingsarbetet handlar om hur elitfriidrottstränare utvecklar en mer hållbar elitidrott för sina elitidrottare. Målet med avhandlingsarbetet är att tillsammans med elittränare utveckla, implementera och utvärdera deras utvecklingsarbete med att nå en mer hållbar elitidrott inom Göteborgs elitfriidrott. Utvecklingsarbetet innebär att ta tillvara på den kompetens som finns bland elittränarna, samtidigt som deras verksamhet utmanas genom kritiskt reflekterande i relation till teori och forskning i samverkan med forskare.

Hållbarhet som begrepp har inte en fast definition utan behöver sättas i relation till ett sammanhang. Inom en idrottslig kontext är det mindre påtagligt vad hållbarhet betyder men begreppet används i detta sammanhang för att kunna sätta elitidrotten i relation till dess förutsättningar, krav, kultur, normer och värderingar. Begreppet hållbar elitidrott kan dock upplevas som motsägelsefullt då elitidrott både handlar om att prestera och träna på gränsen till ohälsosamt, samtidigt som en välfungerande fysisk och psykisk hälsa är avgörande för elitaktivas utveckling. Elittränare kan ha en stor betydelse för en hållbar elitidrott eftersom de påverkar elitidrottares utveckling och prestationer, hälsa och välbefinnande i och ibland även utanför idrotten.

John är aktiv i  SCoPE och Aktionsforskningskollegiet 

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2016-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?