Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mia Prim

Universitetslektor

Mia Prim
Universitetslektor
Akademisk grad: Doktor,
mia.prim@gu.se
031-786 3930

Postadress: Box 300, 40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 41120 Göteborg


Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (Mer information)
Box 300
405 30 Göteborg
www.iki.gu.se
iki@ped.gu.se
Fax: 031-786 2048

Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 405 30 Göteborg

Om Mia Prim

Mia Prim arbetar som universitetslektor vid institutionen. Hon är i grunden hortonom (SLU, Wageningen, Lunds universitet), har en kandidatexamen i företagsekonomi och en doktorsexamen i Måltidskunskap vid Örebro universitet.

Mia undervisar i sensorik, gastronomi och livsmedelsvetenskap. I tio år delade hon sin arbetsplats mellan Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet, och SIK - Sveriges livsmedelsforskningsinstitut i Göteborg, numera RISE Jordbruk och livsmedel.

Mellan 2011 och 2014 arbetade Mia som måltidsforskare och projektledare på SIK. Under 2017 arbetar hon 25% på RISE Jordbruk och livsmedel med olika forskningsprojekt. Mia är aktiv i Sveriges Sensoriska Nätverk och European Sensory Science Society. Under 2015 var hon chairman för den internationella sensoriska vetenskapskonferensen Pangborn.

Mia forskar inom framförallt måltidsupplevelse och sensorik. Hon ledde ett treårigt forskningsprojekt om förbättrad måltidsupplevelse i skolan för bättre hälsa, ekonomi och miljö. Konsumentens efterfråga och sensoriska upplevelser av nya proteinkällor är aktuella forskningsprojekt under 2017.

För Mia är smaken och upplevelsen i fokus – för att nyttig mat ska nå magen behöver vi, unga som gamla, uppskatta maten och befinna oss i en måltidssituation som vi anser lämplig för en måltid.

Senaste publikationer

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Vilken expert litar du mest på?
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Smakträning – genom hela livet
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Emma Magnusson, Mia Prim, Karin Wendin
Seventh European Conference on Sensory and Consumer Research 11 - 14 September 2016 | Dijon, France, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Tenebrio molitor – smaklig, hälsosam och hållbar
Mia Prim
SP Rapport, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Visar 1 - 6 av 6

2017

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

Vilken expert litar du mest på?
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Smakträning – genom hela livet
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Emma Magnusson, Mia Prim, Karin Wendin
Seventh European Conference on Sensory and Consumer Research 11 - 14 September 2016 | Dijon, France, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Tenebrio molitor – smaklig, hälsosam och hållbar
Mia Prim
SP Rapport, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Visar 1 - 6 av 6

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2016-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?