Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarutbildning

Som lärare ger och får du kunskapskickar. Om och om igen. Du som gillar att dela kunskap och se den växa, vet hur det känns. På lärarutbildningen vid Göteborgs universitet väljer du din egen väg bland unikt många ämnen och inriktningar. Du får verktygen för att utveckla barn och unga, dig själv och samhället i stort. Och när du är klar väntar en strålande arbetsmarknad.

Göteborgs universitet har alla lärarprogram och flest ämnen i Sverige. Du kan utbilda dig till lärare i förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola eller gymnasieskola. Det finns också kurser, påbyggnadsprogram och kompletterande utbildningar för verksamma lärare. Mer om de olika lärarutbildningarna kan du läsa om på www.lararutbildning.gu.se/utbildning.

Hem- och konsumentkunskap samt idrott och hälsa

Vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap erbjuder vi kurser inom två ämnen som ingår i lärarutbildningen:

Om Lärarutbildningen vid Göteborgs universitet

Lärarutbildningen vid Göteborgs universitet är sedan 1 juli 2016 integrerad i samma akademiska struktur som gäller för övriga utbildningar vid universitetet. Utbildningsvetenskapliga fakulteten är programansvarig fakultet för flertalet av lärarprogrammen. Samordningsnämnden för lärarutbildningen (SOL) har i uppdrag att tillvarata universitetets samlade kompetens, strategiskt utveckla, samordna och övergripande kvalitetssäkra lärarutbildningen vid Göteborgs universitet. Förutom detta har SOL även programansvar för Ämneslärarprogrammet och vissa kompletterande utbildningar. Liksom tidigare finns det programråd för de olika programmen. Ett annat rådgivande organ till Lärarutbildningen är Lärarutbildningens samverkansråd, ett forum för strategiska diskussioner mellan akademi och skolväsendet.

Forskarskola i utbildningsvetenskap

Vid Göteborgs universitet finns också Sveriges enda ämnesövergripande forskarskola i utbildningsvetenskap (CUL) där man kan fortsätta sina studier till licentiatexamen eller doktorsexamen.

Bli lärare på 1,5 år!

Manlig lärare omgiven av elever

Du som har högskolepoäng i skolämnen kan bli lärare genom att läsa Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Programmet ger dig verktygen att föra dina kunskaper vidare och inspirera andra. Programstart varje vår. Läs mer om utbildningen

Lärarutbildningsbroschyr

Bli lärare hösten 2016 våren 2017, läs pdf

Beställ hem broschyrern Bli lärare i brevlådan gratis

Kontaktinformation Hem- och konsumentkunskap

Ämnesansvarig
Ann Parinder
Telefon: 031-786 4216

Studierektor
Annica Strandh Johansson
Telefon: 031-786 4227

Kontaktinformation Idrott och hälsa

Ämnesansvarig
Bodil Björklund
Telefon: 031-786 2464

Studierektor
Karin Grahn
Telefon: 031-786 2072

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-09-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?