• Hälsofrämjande projekt i förorten minskade inte ungas stillasittande

[2018-06-13] Medan det hälsobefrämjande projektet i Göteborgsförorten Angered pågick visade resultaten att ungdomarna var ungefär lika fysiskt aktiva som ungdomar från andra områden i Sverige, med högre socioekonomisk status. Men forskningen visar att det är svårt att få till en bestående förändring. Trots goda erfarenheter visade det sig att interventionen inte hade någon positiv effekt efter två år.

• Ny prefekt vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap

[2018-06-11] Fyra frågor till Frode Slinde, docent vid avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition vid institutionen för medicin, som med start 1 juli och sex år framåt nu blir prefekt vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI.

• Högtidlig examenshögtid

[2018-06-04] Den 1 juni firades institutionen för kost- och idrottsvetenskaps (IKI:s) studenter som tagit examen vid en högtidlig examenshögtid i Margareta Huitfeldts auditorium.

• Utvecklar en ny teori om rörelseinlärning

[2018-06-04] Hur går det egentligen till när elever lär sig helt nya rörelser, rörelser de inte behärskar sedan tidigare? Dean Barker, docent vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, undersöker den frågan inom ramen för ett fyraårigt forskningsprojekt, med stöd från Vetenskapsrådet.

• Nya professorer installerade

[2018-05-30] Årets professorsinstallation avhölls 25 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fem professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.