• Långvarig hetta drabbar barn på förskolor

[2019-06-19] Värmeböljan sommaren 2018 förde inte bara med sig skogsbränder utan innebar också problem för gamla och unga. Nu visar nya studier från Göteborgs universitet att hetta begränsar förskolebarns utelekar eftersom många gårdar inte kan ge tillräckligt med skugga.

• Med fokus på fysisk aktivitet och hälsa

[2019-06-18] Tre frågor till Anders Raustorp, ny professor i hälsopromotion med inriktning mot fysisk aktivitet vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Dags för West Pride och särskilt fokus på likabehandling

[2019-06-07] Den 12-16 juni arrangeras HBTQ-festivalen West Pride i Göteborg och universitetet medverkar som stolt partner. Temat för året är aktivism och att hylla alla som har banat väg för HBTQ -rörelsen. West Pride uppmärksammar särskilt att det gått 50 år sedan Stonewallupproret i New York 1969.

• Studenter presenterar sina examensarbeten inom kost- och idrottsvetenskap

[2019-06-03] Skolmåltider på sociala medier, motivation till beteendeförändring, skärmtidens påverkan på barn och vägen tillbaka efter en långvarig idrottsskada, detta är några av de ämnen som studenter vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap valt att fördjupa sig i inom ramen för sin utbildning.

• Tar hälsopromotion till en ny nivå vid Nordens ledande e-hälsomöte

[2019-05-29] Beatrix Algurén, universitetslektor vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, deltog med tre föredrag inom hälsopromotion vid Vitalis, Nordens ledande e-hälsomöte. - Senaste åren har många nya tekniska lösningar utvecklats, den tekniska utvecklingen är i fokus och användaren glöms ofta bort inom e-hälsa. Det är användandet som skapar meningsfullhet och mervärde som kan bidra till bättre folkhälsa. Hälsopromotion kommer ha en given plats i framtiden inom vård och omsorg och vi måste passa på att vara med i utvecklingen!