• Han hjälper människor att prestera och må bra

[2018-02-07] Johan Martinsson examinerades från utbildningen Sports Coaching på institutionen för kost- och idrottsvetenskap 2017. Idag arbetar han på Träningskonsulten och som fystränare för IFK Skövde Handboll.

• Upp och hoppa, Sverige!

[2018-01-31] Generation Pep, en organisation initierad av Kronprinsessparet, uppmanar nu hela svenska folket att bryta det skadliga stillasittandet genom ett omfattande initiativ som startar idag. Ledande svenska företag från näringslivet samt flera stiftelser och organisationer engagerar sig genom att, vid minst ett tillfälle idag, bryta stillasittandet för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv.

• Kvinnliga elitgymnaster utsatta

[2018-01-31] Kvinnliga elitgymnaster är särskilt sårbara och återkommande utsatta för våld, menar Natalie Barker-Ruchti som forskar om bland annat elitgymnasters villkor. - Det handlar dels om att det till stor del är unga flickor som är aktiva, dels om att elitgymnastiken karaktäriseras av en auktoritär tränarstil och om att de unga idrottarna ska lära sig foglighet och undergivenhet och att inte klaga över missförhållanden, säger hon

• Möt kostekonomen Caroline

[2018-01-11] Caroline Adielsson arbetar som regional key account manager (nyckelkundsansvarig) på säljbolaget Conaxess trade Sweden. Hon har gått utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap på institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Sjösätter forskningsprojekt med fokus på hur flickor kan förmås stanna inom fotbollen

[2017-12-07] Fotboll är den mest uppskattade idrotten bland flickor i Sverige. Men avhoppen bland flickor från sporten är mycket stora. Väldigt lite forskning om hur mekanismerna för detta ser ut har gjorts, något som nu en grupp forskare vid Göteborgs universitet vill råda bot på. Intresset från idrottsrörelsen bedöms som stort.