• Han hjälper människor att prestera och må bra

[2018-02-07] Johan Martinsson examinerades från utbildningen Sports Coaching på institutionen för kost- och idrottsvetenskap 2017. Idag arbetar han på Träningskonsulten och som fystränare för IFK Skövde Handboll.

• Upp och hoppa, Sverige!

[2018-01-31] Generation Pep, en organisation initierad av Kronprinsessparet, uppmanar nu hela svenska folket att bryta det skadliga stillasittandet genom ett omfattande initiativ som startar idag. Ledande svenska företag från näringslivet samt flera stiftelser och organisationer engagerar sig genom att, vid minst ett tillfälle idag, bryta stillasittandet för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv.

• Kvinnliga elitgymnaster utsatta

[2018-01-31] Kvinnliga elitgymnaster är särskilt sårbara och återkommande utsatta för våld, menar Natalie Barker-Ruchti som forskar om bland annat elitgymnasters villkor. - Det handlar dels om att det till stor del är unga flickor som är aktiva, dels om att elitgymnastiken karaktäriseras av en auktoritär tränarstil och om att de unga idrottarna ska lära sig foglighet och undergivenhet och att inte klaga över missförhållanden, säger hon

• Möt kostekonomen Caroline

[2018-01-11] Caroline Adielsson arbetar som regional key account manager (nyckelkundsansvarig) på säljbolaget Conaxess trade Sweden. Hon har gått utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap på institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Sjösätter forskningsprojekt med fokus på hur flickor kan förmås stanna inom fotbollen

[2017-12-07] Fotboll är den mest uppskattade idrotten bland flickor i Sverige. Men avhoppen bland flickor från sporten är mycket stora. Väldigt lite forskning om hur mekanismerna för detta ser ut har gjorts, något som nu en grupp forskare vid Göteborgs universitet vill råda bot på. Intresset från idrottsrörelsen bedöms som stort.

• Första studenten har examinerats från Riksidrottsuniversitetet

[2017-11-29] Orienteraren Lina Strand, har tagit guld och brons i World Games och VM-brons i sprintstafett. Hon var den första som antogs som student inom ramen för Riksidrottsuniversitetet (RIU) i Göteborg och nyligen la hon fram sin kandidatuppsats om aktivas uppfattningar om kön på tränare i förhållande till könsstereotypa föreställningar om tränarskap.

• Tio miljoner kronor från VR till forskare på institutionen för kost- och idrottsvetenskap

[2017-11-13] Två forskningsprojekt vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) har tilldelats närmare tio miljoner kronor i Vetenskapsrådets utlysning inom utbildningsvetenskap.

• Intelligens viktigare än social kompetens för elevers chanser att lyckas i framtiden

[2017-11-02] Skolbarns intelligens väger tyngre än deras socioemotionella förmågor för hur de presterar i skolan och för hur stor risk de senare i livet löper för att bli arbetslösa. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• 34 miljoner från Vetenskapsrådet till utbildningsvetenskap

[2017-11-01] Två forskarskolor och två forskningsprojekt vid Göteborgs universitet har tilldelats drygt 34 miljoner kronor i Vetenskapsrådets utlysning inom utbildningsvetenskap.

• Lagledaren för Svenska kocklandslaget besökte GU

[2017-10-30] Fredagen den 27 oktober besökte Arla Foodservice tillsammans med Fredrik Andersson, lagledare för Svenska kocklandslaget, Göteborgs universitet. Det var studenterna på programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap som fick besök.