• Matinspiration med medelhavskost

[2019-09-15] När kostekonomstudenterna fick besök av Måns Falk och Anna Mellberg från Di Luca & Di Luca, var medelhavsmaten i fokus. - Det är fantastiskt att träffa blivande kostekonomer. Jag höll bland annat i parmesanostskolan, säger Måns Falk.

• Årets vinnare i uppsatstävlingen

[2019-09-12] Klara Boije af Gennäs, projektassistent vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap är vinnare i SVEBIs uppsatstävling 2019 för sin masteruppsats.

• Välkomstmingel för nya koststudenter med fokus på hållbarhet

[2019-09-04] Vid ett härligt mingel anordnat av studenterna som läser tredje året på utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap välkomnades nya studenter den 4 september 2019 vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Nya doktorander på plats i forskarskolan i utbildningsvetenskap

[2019-09-03] I slutet av augusti var det utbildningsstart och internat i Forskarskolan i utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet för de åtta nya doktorander som antagits efter att 54 ansökningar inkommit.

• Med sikte på elitidrottares karriärer

[2019-09-02] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Astrid Schubring, verksam vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap, som docent i idrottsvetenskap.

• Svårt att främja fysisk aktivitet bland unga i förorten

[2019-08-21] Ett hälsofrämjande tvåårigt skolprojekt med ungdomar i Göteborgsförorten Angered gav, trots en lovande inledning, inga bestående resultat vad gäller de ungas fysiska aktivitet. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

• Servicecenter har extraöppet under terminsstarten

[2019-08-20] Under perioden 28 augusti-11 september har Servicecenter extraöppet.

• Långvarig hetta drabbar barn på förskolor

[2019-06-19] Värmeböljan sommaren 2018 förde inte bara med sig skogsbränder utan innebar också problem för gamla och unga. Nu visar nya studier från Göteborgs universitet att hetta begränsar förskolebarns utelekar eftersom många gårdar inte kan ge tillräckligt med skugga.

• Med fokus på fysisk aktivitet och hälsa

[2019-06-18] Tre frågor till Anders Raustorp, ny professor i hälsopromotion med inriktning mot fysisk aktivitet vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Dags för West Pride och särskilt fokus på likabehandling

[2019-06-07] Den 12-16 juni arrangeras HBTQ-festivalen West Pride i Göteborg och universitetet medverkar som stolt partner. Temat för året är aktivism och att hylla alla som har banat väg för HBTQ -rörelsen. West Pride uppmärksammar särskilt att det gått 50 år sedan Stonewallupproret i New York 1969.