• Givande forskningsvistelse i Australien

[2020-02-13] Solveig Hausken-Sutter, doktorand i idrottsvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap har under två månader varit på forskningsvistelse på Monash University, Faculty of Education, Melbourne, Australien.

• Klimatsmart mat som tema

[2020-02-03] Nationella vegetariska dagen är den 1 februari. Eftersom dagen inföll på en lördag firades den istället den 3 februari vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Ny professor forskar om skidåkning och idrott för hälsa

[2020-01-29] Stefan Lindinger har utsetts till ny professor i idrottsvetenskap på institutionen för kost och idrottsvetenskap. Han forskar bland annat om vintersporter, har samarbetat med flera nationella skidförbund och har på senare år genomfört studier inom det växande fältet "idrott för hälsa".

• Bli inte en soffpotatis under helgerna - din hälsa kommer att tacka dig

[2019-12-27] Jul och nyår associerar nog de flesta med god mat och dryck, umgänge med nära och kära och en hög mysfaktor. Däremot hamnar knappast rörelse särskilt högt på listan. Borde den det, och gör det något att den inte gör det? Frågan är helt enkelt om det egentligen gör någon skillnad för hälsan om man sitter på sin ända ett par veckor på raken, över jul- och nyårsledigheten?

• Glömt söka? Gör en sen anmälan till vårens kurser

[2019-12-13] Nu öppnar institutionen för kost- och idrottsvetenskap möjligheten att göra en sen ansökan till flera av vårterminens kurser. Vi erbjuder bland annat: - Ny kurs: Tränings- och matchanalys i lagidrotter II - Flera kurser inom Hem- och konsumentkunskap - Nu även på kvällstid: kursen Vinkunskap 1

• Intressanta diskussioner och aha-upplevelser

[2019-12-10] Efter samhällsprogrammet med inriktning kultur på gymnasiet jobbade Linnea Ulvenstål bland annat som danslärare, på restaurang och i matvarubutik under några år. Därefter bestämde hon sig för att plugga vidare och sökte in på lärarutbildningen.

• "Han gör final samtidigt som han gör premiär"

[2019-12-10] Intervju "Nyfiken på" med John Dohlsten, samverkansdoktorand inom idrottsvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap(IKI) i GöteborgDirekt.

• Ett hållbart samhälle för alla

[2019-12-09] Yasmine Posio är utbildad hem- och konsumentkunskapslärare, idag har hon uppdrag som riksdagsledamot. Drivkraften är fortfarande densamma, ett hållbart samhälle.

• När dröm blir verklighet

[2019-11-29] Tiina Jukarainen, student på utbildningen Sports Coaching har fått jobb som huvudtränare för F13 och F17 i fotbollsklubben Kristianstad DFF. Lagen deltar i den högsta serien i Sverige och är en elitförberedande miljö för spelare. - Det känns underbart att kunna fortsätta jobba inom idrottsvärlden direkt med heltidstjänst.

• Båtracing och studier i kombination

[2019-11-26] Felix Gustafssons främsta idrottsliga meriter är ett SM-brons och ett SM-silver tillsammans med deltagande på EM och VM i båtracing. Sedan 2017 kombinerar han studier med elitidrott inom ramen för Riksidrottsuniversitetet (RIU) i Göteborg. Han är också studentrepresentant för Riksidrottsuniversitet Göteborg, Göteborgs universitet.