Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skapar innovationsarena för idrott, teknik och hälsa

Nyhet: 2017-06-05

Göteborgs universitet får 9,2 mnkr från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att i samarbete med Chalmers bygga upp en samverkansmiljö och innovationsarena där konkurrenskraftiga, innovativa och kommersialiserbara produkter inom idrott-teknik-hälsaområdet skapas.
– Framför allt är det ett erkännande av att vår kunskap är intressant för tillväxten i regionen, säger Claes Annerstedt, prefekt för institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI.

14 av IKI:s forskare kommer att engageras i projektet Innovationsarena Idrott, Teknik och Hälsa, ITH, tillsammans med verksamma vid Chalmers Sport & Teknologi.
– Projektet stärker vårt samarbete med Chalmers ytterligare, säger Claes Annerstedt.

Utvecklar och konsoliderar

Stödet, som förmedlas via Tillväxtverket under tre år, kommer bland annat att innebära att små och medelstora företag i regionen får tillgång till forskningsresurser för att validera, utveckla och vidareutveckla produkter till kommersiella satsningar.
IKI är projektägare och det är testverksamheten vid Center for Health and Performance, CHP, på Skånegatan som är central för Göteborgs universitets del och det är där stora delar av samarbetet med Chalmers inom området bedrivs.
– Detta både utvecklar och konsoliderar verksamheten vid CHP ytterligare, säger Claes Annerstedt.

För mer information kontakta Claes Annerstedt, claes.annerstedt@ped.gu.se
Tel: 031-786 2055

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

SNABBVAL

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2015-08-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://iki.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//skapar-innovationsarena-for-idrott--teknik-och-halsa.cid1473922
Utskriftsdatum: 2018-02-18