Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om verksamheten

Idrottshögskolan är namnet på den byggnad i det så kallade Evenemangsstråket i centrala Göteborg som invigdes i mars 2011. Byggnaden inrymmer förutom CHP även Göteborgs näst största idrottshall (51 x 33 meter). I anläggningen finns också en dans- och rytmiksal och ett forskningslaboratorium med avancerad utrustning för biomekaniska och fysiologiska tester, läs mer om testcentret här.

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap har genom detta Centrum för hälsa och prestationsutveckling (CHP) unika möjligheter till tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan inom området kost, hälsa, fysisk aktivitet och idrott. Vid CHP bedrivs forskning, utbildning, innovation och testverksamhet på ett tvärvetenskapligt och laborativt sätt med fokus på såväl hälsa som prestationsutveckling. Anläggningen är på 3500 kvm och utgör en mötesplats för forskare, utbildare och studenter, där olika partners från idrott, företag, forsknings- och utbildningsinstitutioner integreras i den fortlöpande verksamheten.

Vision

Vår vision är att CHP skall bli ett internationellt forskningscentrum inom hälsofrämjande verksamhet och idrottslig prestationsutveckling genom att bedriva flervetenskaplig samverkan mellan akademi, näringsliv, idrott och offentlig sektor.

Vår målsättning är:

  • att skapa en forsknings-, innovations- och samverkansmiljö på högsta internationella nivå och integrera akademisk forskning från flera vetenskapliga områden när det gäller fysisk träning och hälsa samt idrott och prestationsoptimering (teknologi, naturvetenskap, hälsovetenskap, humaniora och samhällsvetenskap).
     
  • att skapa en innovativ miljö för forskare, organisationer och verksamheter, med målsättning att utveckla, koordinera och förmedla forskningsinsatser på området.
     
  • att säkra att initiativen implementeras i relevanta utbildningsmiljöer.
     
  • att skapa ett rådgivnings- och servicecenter för organisationer och företag med syfte att säkra en optimal utveckling och spridning av forskningsresultaten. 

Årsrapport CHP

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-07-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?