Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

CHP Testcenter

Vid CHP finns ett etablerat testcenter med utbildnings-, forsknings- och samverkanssyften. Centret har möjlighet att erbjuda olika former av tester, feedback och träningsrådgivning så länge detta är kopplat till vår forskningsverksamhet eller sker på uppdrag.

Testcentret kan dessutom ingå i uppdragsverksamhet kring innovationer och produktutveckling och vi arbetar redan idag tillsammans med andra högskolor, forskningsinstitut samt små och medelstora företag i regionen. Vidare kan CHP erbjuda testpaket för idrottsrörelsen i forskningssyfte, där effektmål och interventioner fastställs och följs upp. Det är även möjligt för kvalificerade externa brukare att hyra centret.

Våra tester genomförs enligt gällande standard och med bästa möjliga utrustning samt under överinseende av forskare knutna till institutionen. I testcentret mäts bland annat syreupptagning, rörelseekonomi samt analyser av kraft. Vi kan även genomföra mätningar av kroppssammansättning, bentäthet, hjärtscanning samt avancerade blod- och muskeltester.

Visionen med CHP Testcenter är att via vår forskningsverksamhet stärka elit- och motionsidrottens möjligheter till precisa tester och kvalificerade insatser vad gäller prestationsoptimering. På så sätt kan vi med utgångspunkt i kvalificerad forskning bidra till samhälleliga hälsoinsatser samt stärka svensk idrotts utveckling på ett mer hållbart sätt.

För mer detaljerad information om de olika typer av tester som görs vid CHP, se länkarna till vänster.

Mer information och kontakt

Verksamhetsansvariga:
Prof. Stefan Grau
Tel: 031-786 6535
E-post: stefan.grau@gu.se

Prof. Mats Börjesson
E-post: mats.borjesson@gu.se

Ledare Testcenter - Biomekanik:
Prof. Stefan Grau
Tel: 031-786 6535
E-post: stefan.grau@gu.se

Ledare Testcenter - Fysiologi och styrka:
Prof. Stefan Lindinger
Tel: 0766-18 3554
Email: stefan.lindinger@gu.se

Fredrik Edin
Tel: 0766-18 4206
Email: fredrik.edin@gu.se

Kontaktperson idrottshall och lokalbokning:
Maud Peterson
Tel: 031-786 4208
E-post: lokaler.idrott@ped.gu.se

Vaktmästeri:
Tel: 031-786 2301

Säkerhetsfrågor:
Tel: 031-786 2311

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-06-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?