Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning vid IKI

Forskningen vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) karaktäriseras av en tydlig utbildningsanknytning, mångvetenskapliga samarbeten och nära kontakt med omvärlden. Den är organiserad i sex olika forskningsteman:

Forskning inom kost- och idrottsvetenskap

Forskning vid institutionen bedrivs inom följande två huvudämnen:

Kostvetenskap beskriver människors möte med mat ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Ämnet omfattar studier om hur hälsosamma och hållbara matvanor kan främjas, lärande om mat och måltider inom skola och barnomsorg samt föreställningar och budskap kring mat och ätande med mera. 

Idrottsvetenskap beskriver idrott, motion och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Inom ämnet ingår studier av idrottsrörelsen, barn- och ungdomsidrott, elitidrott, skolämnet idrott och hälsa, samt fysisk aktivitet. Perspektiv som lärande, ledarskap, socialisation, genus, hälsa och miljö behandlas. 

Huvudsaklig inriktning

Den huvudsakliga inriktningen för institutionens forskning är att utveckla och förmedla vetenskaplig kunskap och professionell kompetens som kan bidra till att effektivt främja hållbara vanor beträffande idrott, fysisk aktivitet och mat.

Våra mål

Vårt mål är att bedriva forskning med samhällsrelevans och god kvalitet inom det kost- och idrottsvetenskapliga området och att vara en kreativ och attraktiv arbetsplats för forskare och forskarstudenter. Läs mer om institutionens olika forskningsteman, aktuella projekt och aktiva forskare under respektive rubrik.

Forskning pågår!

31 oktober 2018

Kontaktinformation

Vice prefekt för forskning
Christel Larsson
E-post: christel.larsson@gu.se
Tel: 031-786 6511, Mobil: 070-9116519

Studierektor för utbildning på forskarnivå
Anders Raustorp
E-post: anders.raustorp@gu.se
Mobil: 070-8118706


Postadress

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)
Box 300, SE 405 30 Göteborg

Besöksadresser
Pedagogen Hus C,
Läroverksgatan 5
samt
Idrottshögskolan,
Skånegatan 14B

c_huset_kvall
Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2018-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?