Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning inom kost- och idrottsvetenskap

Forskningen vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) karaktäriseras av en tydlig utbildningsanknytning, mångvetenskapliga samarbeten och nära kontakt med omvärlden. Den huvudsakliga inriktningen för institutionens forskning är att utveckla och förmedla vetenskaplig kunskap och professionell kompetens som kan bidra till att effektivt främja hållbara vanor beträffande idrott, fysisk aktivitet och mat.

Forskningsteman

Forskningen är organiserad i sex olika forskningsteman:

Två huvudämnen: kostvetenskap och idrottsvetenskap

Kostvetenskap beskriver människors möte med mat ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Ämnet omfattar studier om hur hälsosamma och hållbara matvanor kan främjas, lärande om mat och måltider inom skola och barnomsorg samt föreställningar och budskap kring mat och ätande med mera. 

Idrottsvetenskap beskriver idrott, motion och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Inom ämnet ingår studier av idrottsrörelsen, barn- och ungdomsidrott, elitidrott, skolämnet idrott och hälsa, samt fysisk aktivitet. Perspektiv som lärande, ledarskap, socialisation, genus, hälsa och miljö behandlas. 

Våra mål

Våra mål är att bedriva forskning med samhällsrelevans och god kvalitet inom det kost- och idrottsvetenskapliga området och att vara en kreativ och attraktiv arbetsplats för forskare och forskarstudenter.

Läs mer om:

 

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2018-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?