Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tema CHP Research

CHP Research's vision är att vara ett multidisciplinärt centrum för fysisk aktivitet, hälsa och prestation. Vi ser fysisk aktivitet i ett brett perspektiv, alltifrån epidemiologi, mekanismerna bakom effekterna, utveckling av metoder för mätning av aktivitet, till implementering och utvärdering av interventioner och metoder. Kost och nutrition är också viktiga inslag i gruppens forskning. 

CHP är förkortningen för Center for Health and Performance som finns vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap. Forskningen vid CHP sker i samverkan med andra enheter vid institutionen, inom Göteborgs universitet liksom vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, Västra Götalandsregionen och idrottsrörelsen och internationellt med andra universitet och företag.

Fysisk aktivitet för hälsa och prestation

Inom forskargruppen bedrivs forskning och undervisning i ämnet fysisk aktivitet för hälsa och prestation.

Bland pågående projekt inom biomekanik kan nämnas

  • Health promotion with focus on physical activity and injury prevention
  • Prevention of overuse injuries to enhance performance of elite track and field athletes.


Bland projekten kring fysisk aktivitet och hälsa kan nämnas stora epidemiologiska studier som SCAPIS (Swedish Cardiopulmonary Bioimage Study) and Swedeheart och metodutveckling för mätning av fysisk aktivitet.

Temagruppledare

Temaforskargruppen leds av föreståndarna för CHP Stefan Grau, professor i biomekanik, och Mats Börjesson, professor i idrottsfysiologi.

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2018-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?