Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tema Måltider, matvanor och ledarskap

Inom temaforskargruppen Måltider, matvanor och ledarskap har vi som målsättning att bidra med ny kunskap om hur hälsosamma, hållbara och tilltalande måltider respektive matvanor kan utvecklas och bibehållas. Detta uppnås genom fokus på både målgruppen för måltiderna och andra medverkande aktörer. Genom att bedriva forskning kring möjligheter och hinder för hälsosamma måltider samt ledarskapets betydelse inom olika måltidsverksamheter kan hälsosamma matvanor främjas.

Vi arbetar för att utveckla och genomföra forskningsprojekt om människors möte med mat, med fokus på både offentliga och privata måltidsverksamheter där organisation, ledarskap och kunskap är centrala aspekter. Syftet är också att samverka med samhället när det gäller att utveckla kunskapen om vikten av måltider och matvanor för såväl individen som samhället.

mat_beredn_illustration

Forskningsprojekt

Lärande om hälsosamma och hållbara måltider och matvanor inom förskolan

Kommunikationsvägar och kommunikationsflöden mellan måltidsorganisationer och förskoleverksamheter

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?