Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap - Hus Idrottshögskolan

Idrottshögskolan är namnet på den byggnad som stod klar på Evenemangsstråket i centrala Göteborg i början av 2011. Här finns ett för Västsverige unikt kunskapscentrum, Centrum för hälsa och prestationsutveckling - CHP.

CHP är främst ett gemensamt kraftcentrum för tillämpad utbildning och forskning som rör idrott, hälsa och kost. Katrinelunds Elitidrottsgymnasium och Västsvenska Idrottsförbundet är betydelsefulla partners som finns integrerade i verksamheten, vilket underlättar ett nära samarbete med idrottsrörelsen. Anläggningen på 3500 kvm är en mötesplats för forskare, utbildare och studenter.

Delar av institutionen för kost- och idrottsvetenskaps utbildningar inom området kost-hälsa-idrott genomförs i denna anläggning. Forskningsdelen understryks av en nationell forskarskola i idrottsvetenskap som finns kopplad till verksamheten.

Idrottshögskolan innehåller bland annat en multisporthall, en dans- och rytmiksal, föreläsningssalar, konferensrum, specialgym samt ett flertal lokaler med avancerad mätutrustning för främst styrka, uthållighet och rörelseanalys. Vid CHP har metoder och apparatur för forskning, utbildning, testning, produktutveckling och träning stor betydelse. Verksamheten syftar till utveckling av idrottslig och hälsoinriktad prestation i vid bemärkelse.

SNABBVAL

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-07-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?