Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Idrottshögskolan som mötesplats

Idrottshögskolans och CHP:s (Centrum för hälsa och prestationsutveckling) geografiska placering i centrala Göteborg bidrar till att verksamheten utgör ett naturligt centrum för idrott, hälsa och kost.

Idrottshögskolan har ett stort antal idrotts- och motionsanläggningar i sin närhet, vilket skapar mycket fina förutsättningar för tillämpad forskning, utbildning, motionsaktiviteter, träning och fältmätningar med mobil utrustning.

Idrottshögskolan och CHP avser att öppna verksamheten för dem som vill veta sin fysiska status. Det kan gälla den som är motionär eller den som är aktiv på elitnivå, i lag eller individuellt. Testresultaten visar individens eller lagets fysiska nivå samt möjliggör träningsstyrning för att optimera träningen.

Den som vill att de egna anställda eller att medlemmarna i den egna organisationen ska komma igång med livsstilsförändring eller fysisk aktivitet kan se Idrottshögskolan och CHP som en resurs.

Idrottshögskolan och CHP erbjuder uppdragsutbildning och föreläsningar inom områden som träningslära, didaktik, idrottsmedicin, rörelselära, tester och mätmetoder, styrketräning och näringslära.

CHP utgör en resurs i innovationsprocessen i samarbete med företag, entreprenörer, forskare, studenter och användare. CHP utgör en mötesplats där nya produkter kan utvecklas och prövas ut.

SNABBVAL

Mer om CHP

Den öppna verksamheten för föreningar och arbetsliv vid CHP - Centrum för hälsa och prestationsutveckling.

Mer information och kontakt

Frågor om Centrum för hälsa och prestationsutveckling (CHP):

Verksamhetsansvariga:
Prof. Stefan Grau
Tel: 031-786 6535
E-post

Prof. Mats Börjesson
E-post

Kontaktperson för idrottshall och lokalbokning:
Maud Peterson
Tel: 031-786 4208
E-post

Ladda ner informationsbroschyr:Ladda ner broschyr Idrottshögskolan

Kontaktinformation

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Idrottshögskolan,
Box 300, 405 30 Göteborg

OBS! Två besöksadresser

Besöksadress:
Hus Idrottshögskolan, Skånegatan 14 B

Besöksadress:
Pedagogen Hus C, Läroverksgatan 5

Telefon:
+46(0)31-786 0000 (växel)

Fax:
+46(0)31-786 2048, 786 4209

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-07-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?