Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Cecilia Magnusson Sporre

Universitetslektor

Cecilia Magnusson Sporre
Universitetslektor
Akademisk grad: Doktor,
cecilia.magnusson.sporre@gu.se
031-786 3346
0766-183346

Postadress: Box 300, 40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 41120 Göteborg


Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (Mer information)
Box 300
405 30 Göteborg
www.iki.gu.se
iki@ped.gu.se
Fax: 031-786 2048
Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 411 20 Göteborg

Om Cecilia Magnusson Sporre

Undervisning

Cecilia undervisar och handleder främst på Kostekonomprogrammet i kurser som berör det praktiska utförandet inom olika verksamheter i både privat och offentlig måltidsservice till exempel Gastronomi, Måltidsservice och Verksamhetsförlagd utbildning.

Utbildningsbakgrund och forskningsintressen

Cecilia Magnusson Sporre har en fil.kand. i Restaurang- och måltidskunskap vid Örebro universitet, samt en lärarexamen i yrkespedagogik från Lärarhögskolan i Stockholm.
2015 disputerade hon i ämnet Måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan med avhandlingen: Måltidsgörarens utmaningar. Komplexiteten i det medvetna måltidsgörandet.

Avhandlingens övergripande syfte är att synliggöra måltidsgörandet och den komplexitet som utmärker måltidsgörarens profession och uppgift. Hennes forskningsintressen är inriktat mot praktiskt-estetiskt görande och tillämpad kunskap.

Yrkesbakgrund

Cecilia har en gedigen gastronomisk bakgrund inom kökshantverket och har under flera år jobbat som kock och kallskänka inom olika måltidsverksamheter både i Sverige och internationellt. Hennes intresseområden är mat och måltider i ett brett perspektiv med fokus på de kvalitativa värdena som förhöjer måltidupplevelsen för gästen.

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2016-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?