Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mia Prim

Universitetslektor

Mia Prim
Universitetslektor
Akademisk grad: Doktor,
mia.prim@gu.se
031-786 3930

Postadress: Box 300, 40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 41120 Göteborg


Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (Mer information)
Box 300
405 30 Göteborg
www.iki.gu.se
iki@ped.gu.se
Fax: 031-786 2048
Besöksadress: Läroverksgatan 5 , 411 20 Göteborg

Om Mia Prim

Mia Prim arbetar som universitetslektor vid institutionen. Hon är i grunden hortonom (SLU, Wageningen, Lunds universitet), har en kandidatexamen i företagsekonomi och en doktorsexamen i Måltidskunskap vid Örebro universitet.

Mia undervisar i sensorik och livsmedelsvetenskap. I tio år delade hon sin arbetsplats mellan Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet, och SIK - Sveriges livsmedelsforskningsinstitut i Göteborg, numera RISE Jordbruk och livsmedel.

Mellan 2011 och 2014 arbetade Mia som måltidsforskare och projektledare på SIK. Mia är aktiv i Sveriges Sensoriska Nätverk och European Sensory Science Society. Under 2015 var hon chairman för den internationella sensoriska vetenskapskonferensen Pangborn. Under 2017 arbetade hon 25% på RISE Jordbruk och livsmedel med olika forskningsprojekt bla tillsammans med Chalmers.

Mia forskar inom framförallt måltidsupplevelse,  produktutveckling och sensorik. Hon ledde ett treårigt forskningsprojekt om förbättrad måltidsupplevelse i skolan för bättre hälsa, ekonomi och miljö. Konsumentens efterfråga och sensoriska upplevelser av nya proteinkällor såsom mjölmask var aktuella forskningsprojekt under 2017.

För Mia är smaken och upplevelsen i fokus – för att nyttig mat ska nå magen behöver vi, unga som gamla, uppskatta maten och befinna oss i en måltidssituation som vi anser lämplig för en måltid.

Senaste publikationer

Acceptance and distrust - a qualitative consumer study regarding the use of side stream products in new product development
Penny Bergman, Mia Prim, Anne Normann, Ingrid Undeland
Eurosense 2018, 2-5 September, Verona, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Insects as a Culinary Ingredient - Consumer Acceptance and Neophobia
Karin Wendin, Cecilia Norman, S Forsberg, F Davidsson, A Josell et al.
12th Pangborn Sensory Science Symposium. 24-27 August, Rhode Island, USA, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Vilken expert litar du mest på?
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Smakträning – genom hela livet
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Emma Magnusson, Mia Prim, Karin Wendin
Seventh European Conference on Sensory and Consumer Research 11 - 14 September 2016 | Dijon, France, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Tenebrio molitor – smaklig, hälsosam och hållbar
Mia Prim
SP Rapport, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Visar 1 - 8 av 8

2018

Acceptance and distrust - a qualitative consumer study regarding the use of side stream products in new product development
Penny Bergman, Mia Prim, Anne Normann, Ingrid Undeland
Eurosense 2018, 2-5 September, Verona, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

2017

Insects as a Culinary Ingredient - Consumer Acceptance and Neophobia
Karin Wendin, Cecilia Norman, S Forsberg, F Davidsson, A Josell et al.
12th Pangborn Sensory Science Symposium. 24-27 August, Rhode Island, USA, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

2016

Vilken expert litar du mest på?
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Smakträning – genom hela livet
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Emma Magnusson, Mia Prim, Karin Wendin
Seventh European Conference on Sensory and Consumer Research 11 - 14 September 2016 | Dijon, France, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Tenebrio molitor – smaklig, hälsosam och hållbar
Mia Prim
SP Rapport, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Visar 1 - 8 av 8

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2016-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?