Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Förutom samverkan inom forskning och utbildning samverkar institutionen för kost- och idrottsvetenskap med det omgivande samhället i form av bland annat uppdragsutbildningar, kompetensutveckling av personal, studiedagar för lärare, utvärderingsuppdrag, konferenser, uppdragsforskning och populärvetenskapliga arrangemang.

Öppna föreläsningar, nätverk och samarbeten

Vi bjuder exempelvis in allmänheten till öppna föreläsningar ett par gånger per termin. Institutionen är också verksam inom olika nätverk och samarbetar med andra lärosäten inom våra huvudområden idrottsvetenskap och kostvetenskap.

Uppdragsverksamhet och skräddarsydda utbildningar

IKI kan erbjuda uppdragsutbildningar och kompetensutveckling samt skräddarsy utbildningar efter organisationens behov.

Läs mer om vår uppdragsverksamhet

Skandinaviskt Nätverk för Elitidrott (SNE)

SNE är ett samarbete mellan Sektionen för Idrott vid Aarhus universitet (AU), Institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet (GU) och Norges Idrottshögskola (NIH) i Oslo. Syftet med detta tvärinstitutionella samarbete är att erhålla ökat mervärde och högre kvalitet inom utbildning, forskning och samverkan vad gäller elitidrott.

Studenter vid de tre institutionerna får möjlighet att ta del av ett större kursutbud och erhåller därmed ett större samlat utbildningsutbud både på kandidat- och masternivå.

Forskare vid de tre institutionerna ges ökade möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyten inom området elitidrott, bl a genom gemensamma forskningsprojekt och samarbeten kring studenters examensarbeten på kandidat-, master- respektive forskarutbildningsnivå.

Samarbetspartners

Samarbetspartners som till exempel idrottsförbund och föreningar (tränare och ledare), journalister och elitidrottsorganisationer, ges möjligheter till kunskapsutbyten och erhåller ny kunskap inom elitidrott både genom seminarier samt förmedling av nyheter.

Kontaktinformation

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)

Box 300, 405 30 Göteborg

OBS! Två besöksadresser:

Besöksadress Pedagogen Hus C, Läroverksgatan 5

Besöksadress Hus Idrottshögskolan, Skånegatan 14B

Telefon:
+46(0)31-786 0000 (växel)

Fax:
+46(0)31-786 2048, 786 4209

RIU
Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2018-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?