Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande, hälsa och ledarskap

Vad styr våra mat- och konsumtionsval? Vilken betydelse har fysisk aktivitet? Går det att påverka människors vanor? Hur kan man leda och stödja människor till utveckling och prestation? Är du intresserad av dessa frågeställningar har du kommit rätt. Vi utbildar framtidens idrottsledare, hälsovetare och kostekonomer. Vi utbildar även lärare i idrott och hälsa samt hem- och konsumentkunskap.

Kostvetenskap och idrottsvetenskap

Våra utbildningar grundar sig i huvudområdena kost- respektive idrottsvetenskap. Kostvetenskap handlar bland annat om kostens betydelse för välbefinnande och hälsa samt ledarskap i restauranger och storhushåll. Idrottsvetenskap handlar bland annat om hur fysisk aktivitet och motion påverkar folkhälsan, men också om coaching och prestation inom idrotten.

Samarbete med skolor, föreningar och näringsliv

I våra utbildningar har vi ett nära samarbete med skolor, föreningar och näringsliv och vår verksamhet tar utgångspunkt i den senaste forskningen.

Studera mitt i centrala Göteborg:

  • Pedagogen med sina tre hus med föreläsningssalar och utbildningskök
  • Hus Idrottshögskolan med exempelvis multisporthall och specialgym

Träffa nuvarande och tidigare studenter

Bild på intervjuade alumner, följ länken för att läsa intervjuerna. 

Caroline Andersson, tidigare hälsopromotionsstudent:

"Sedan en månad tillbaka arbetar jag heltid på Örebro läns idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna inom projektet Idrottslyftet.
Det övergripande syftet med Idrottslyftet är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.
Jag har god hjälp av min utbildning hos er på IKI på mitt nya arbete och rekommenderar Hälsopromotionsprogrammet varmt till personer som är nyfikna och själva intresserade av att utbilda sig inom detta område.
TACK för mina år hos er och all kunskap ni förmedlat!"
 

Studievägledning

Rum: CE 33a, Pedagogen Hus C
Tel: 46 (0)31 786 4201
E-post: stvl.iki@ped.gu.se

Besöks- och telefontider till studievägledare

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-09-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?