Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kostvetenskap, 60 hp

(Kurskod: KOS60)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kurspaketet erbjuder dig kunskaper om sambandet mellan mat och hälsa. Kursens målsättning är att ge en helhetssyn på mat där, förutom de hälsomässiga, även ekologiska och kulturella aspekter ingår.

Följande kurser ingår:

Vetenskap och profession 7,5 hp
Introduktion till kostvetenskap 7,5 hp
Livsmedelskemi och näringsbiokemi 7,5 hp
Maten i samhället 7,5 hp*
Fysiologi 2,5 hp*
Näringslära och tillämpad näringslära 13,5 hp
Livsmedelsvetenskap 9 hp
Dietetik och sjukdomslära 5 hp

*som ett alternativ till markerade kurser kan man istället läsa kurserna Fysiologi 7,5 hp och Hälsopromotion 2,5 hp (båda kurserna måste bytas ut)

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Naturkunskap B eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 (områdesbehörighet 15/A14, undantag ges för Samhällskunskap A/1b/1a1+1a2).

Urval:

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Kostvetenskap, 60 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 100 % 2 sep 2019 - 7 jun 2020 Stängd

Sista ansökningsdag

Hösttermin: senast 15 april

Vårtermin: senast 15 oktober

Därefter är flera av våra kurser öppna för sen anmälan.
Sen anmälan behandlas i mån av plats och i turordning efter när anmälan registrerades.

Du söker via www.antagning.se.
Antagning.se öppnar för ansökningar en månad innan sista ansökningsdatum.

Studievägledning

Rum: CE 33a, Pedagogen Hus C
Tel: 46 (0)31 786 4201
E-post: stvl.iki@ped.gu.se

Besöks- och telefontider till studievägledare (länk till Studentportalen)

Kontaktinformation

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)

Box 300, 405 30 Göteborg

OBS! Två besöksadresser:

Besöksadress Pedagogen Hus C, Läroverksgatan 5

Besöksadress Hus Idrottshögskolan, Skånegatan 14B

Telefon:
+46(0)31-786 0000 (växel)

Fax:
+46(0)31-786 2048, 786 4209

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2019-03-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?