Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Kostekonom

    Med god kostkompetens och kunskaper i kostekonomi kan du arbeta inom ledande befattningar.

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram, 180 hp

Har du ett intresse av att leda, utveckla och påverka framtidens måltidssektor? Då är programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap något för dig.

Kostekonomi omfattar tre stora ämnesområden: ledarskap, företagsekonomi och måltidsservice. Inom programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap utbildar du dig till kostekonom och kan arbeta som chef och arbetsledare inom området måltidsservice.

Arbetsområden

Som kostekonom arbetar du med måltidsplanering och ekonomisk styrning. Du har lednings- och utvecklingsansvar för personal och ser till att det serveras goda, hälsosamma och hållbara måltider i en tilltalande miljö med god gästservice. Med god kostkompetens och kunskaper i kostekonomi kan du arbeta inom ledande befattningar både i offentlig och privat måltidsservice. Du kan också arbeta med produktutveckling och säkerhet inom livsmedelsområdet. Exempel på verksamheter du kan arbeta inom är barn- och äldreomsorg, skolor, sjukhus, hotellverksamhet, personalrestauranger, livsmedelsbranschen och media. Tjänstebenämningar kan vara kostchef, verksamhetsansvarig, enhetschef, måltidsutvecklare och dylikt.

Om utbildningen

Vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap finns ändamålsenliga lokaler för både praktisk och teoretisk utbildning i en tilltalande miljö i centrala Göteborg. Avslutade studier leder till en filosofie kandidatexamen i kostvetenskap. Du får även en ingång till fortsatta studier på magister- och masternivå.

Utbildningsplan för kostekonomi (pdf)

Undervisning

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, laborationer och gruppövningar. Problembaserad inlärning tillämpas i många kurser. Antalet lärarledda lektioner per poäng varierar beroende på ämnets karaktär. Studierna bedrivs på heltid. Seminarier, laborationer och gruppövningar är obligatoriska. Examination sker via skriftlig tentamen, aktiv närvaro, enskilda uppgifter och gruppuppgifter.

Fortsatta studier

Programmet ger en grund för fortsatta universitetsstudier mot magister/master- och doktorsexamen.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Naturkunskap B eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 (områdesbehörighet 15/A14, undantag ges för Samhällskunskap A/1b/1a1+1a2).

Urval:

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram, 180 hp
Start Studietakt Anmälan
HT18 Dag, 100 % Öppnar 15 mar

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19734
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2018-04-16
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Studievägledning

Rum: CE 33a, Pedagogen Hus C
Tel: 46 (0)31 786 4201
E-post: stvl.iki@ped.gu.se

Besöks- och telefontider till studievägledare

Programansvarig

Annica Strandh Johansson
Telefon: 031-786 4227
annica.strandhjohansson@ped.gu.se

Kontaktinformation

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)

Box 300, 405 30 Göteborg

OBS! Två besöksadresser:

Besöksadress Pedagogen Hus C, Läroverksgatan 5

Besöksadress Hus Idrottshögskolan, Skånegatan 14B

Telefon:
+46(0)31-786 0000 (växel)

Fax:
+46(0)31-786 2048, 786 4209

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-11-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?