Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram, 180 hp

Vill du göra skillnad för många? Brinner du för hälsa och hållbar utveckling? Vill du utveckla och påverka framtidens mat och måltider? Då är programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap något för dig!

Programmet förbereder dig för en spännande karriär inom måltidsservice, livsmedelsindustri, handel eller andra verksamheter med koppling till mat och måltider. Du leder, utbildar, informerar och driver utvecklingen framåt! Du läser kurser i exempelvis måltidsservice, ledarskap, gastronomi, näringslära och entreprenörskap. Under utbildningen ingår praktik som ger värdefulla erfarenheter och kontakter.

Karriär

Goda arbetsmöjligheter väntar dig inom den expanderande marknaden som mat och måltider utanför hemmet utgör. Du har lednings- och utvecklingsansvar för personal och ser till att det serveras goda, hälsosamma och hållbara måltider i en tilltalande miljö. Samhällets krav på hållbar konsumtion innebär att du som kostekonom är med och påverkar utvecklingen. Du kan också arbeta med produkt- och receptutveckling samt säkerhet inom livsmedelsområdet. Exempel på områden du kan arbeta inom är kommuner med barn- och äldreomsorg och skolor samt sjukhus, personalrestauranger, livsmedelsbranschen och media.

Du kan till exempel arbeta som måltidsutvecklare, måltidssamordnare, kostchef, enhetschef, verksamhetsansvarig, produktutvecklare, miljö- och hälsoskyddsinspektör och säljansvarig.

Programmet ger en bra grund för fortsatta universitetsstudier mot magister- eller masterexamen. Därefter har du möjlighet att söka vidare till forskarutbildning inom kostvetenskap.

Från hösten 2020 läses kursen MHG157 Ledarskap I 7,5 hp som sista kurs termin 1 och kursen IKG120 Maten i samhället 7,5 hp läses som sista kurs termin 3, dvs dessa två kurser byter plats

Utbildningsplan för kostekonomi (pdf)

 

 

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Naturkunskap B eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 (områdesbehörighet 15/A14, undantag ges för Samhällskunskap A/1b/1a1+1a2).

Urval:

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram, 180 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Dag, 100 % Sen anmälan

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19756
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-04-15
PROGRAMMET ÄR ÖPPET FÖR SEN ANMÄLAN Info
Till vissa utbildningsalternativ är det möjligt att göra en sen anmälan efter sista anmälningsdag. Sökande som anmäler sig sent rangordnas efter det datum som anmälan kom in och antas om behörighetskraven är uppfyllda och det finns lediga platser.
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Studiegång

Studiegång från höstterminen 2020 

Översiktsschemat över studiegången för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, från höstterminen 2020  

Studiegång kostekonomi, från höstterminen 2020


Studiegång till och med höstterminen 2019

Översiktsschemat över studiegången för Kostekonomi med inriktning mot ledarskapStudiegång kostekonomi, till och med 2019

Studievägledning

Rum: CE 33a, Pedagogen Hus C
Tel: 46 (0)31 786 4201
E-post: stvl.iki@ped.gu.se

Besöks- och telefontider till studievägledare (länk till Studentportalen)

Programansvarig

Annica Strandh Johansson
Telefon: 031-786 4227
annica.strandhjohansson@ped.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2020-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?