Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram, 180 hp

Vill du göra skillnad för många? Brinner du för hälsa och hållbar utveckling? Vill du utveckla och påverka framtidens mat och måltider? Då är programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap något för dig!

Programmet förbereder dig för en spännande karriär inom måltidsservice, livsmedelsindustri, handel eller andra verksamheter med koppling till mat och måltider. Du leder, utbildar, informerar och driver utvecklingen framåt! Du läser kurser i exempelvis måltidsservice, ledarskap, gastronomi, näringslära och entreprenörskap. Under utbildningen ingår praktik som ger värdefulla erfarenheter och kontakter.

Karriär

Goda arbetsmöjligheter väntar dig inom den expanderande marknaden som mat och måltider utanför hemmet utgör. Du har lednings- och utvecklingsansvar för personal och ser till att det serveras goda, hälsosamma och hållbara måltider i en tilltalande miljö. Samhällets krav på hållbar konsumtion innebär att du som kostekonom är med och påverkar utvecklingen. Du kan också arbeta med produkt- och receptutveckling samt säkerhet inom livsmedelsområdet. Exempel på områden du kan arbeta inom är kommuner med barn- och äldreomsorg och skolor samt sjukhus, personalrestauranger, livsmedelsbranschen och media.

Du kan till exempel arbeta som måltidsutvecklare, måltidssamordnare, kostchef, enhetschef, verksamhetsansvarig, produktutvecklare, miljö- och hälsoskyddsinspektör och säljansvarig.

Programmet ger en bra grund för fortsatta universitetsstudier mot magister- eller masterexamen. Därefter har du möjlighet att söka vidare till forskarutbildning inom kostvetenskap.

 

Om utbildningen

Programmet ger en bra grund för fortsatta universitetsstudier mot magister- eller masterexamen. Därefter har du möjlighet att söka vidare till forskarutbildning inom kostvetenskap.

Avslutade studier leder till en filosofie kandidatexamen i kostvetenskap. 

Utbildningsplan för kostekonomi (pdf)

Undervisning

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, laborationer och gruppövningar. Problembaserad inlärning tillämpas i många kurser. Antalet lärarledda lektioner per poäng varierar beroende på ämnets karaktär. Studierna bedrivs på heltid. Seminarier, laborationer och gruppövningar är obligatoriska. Examination sker via skriftlig tentamen, aktiv närvaro, enskilda uppgifter och gruppuppgifter.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Naturkunskap B eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 (områdesbehörighet 15/A14, undantag ges för Samhällskunskap A/1b/1a1+1a2).

Urval:

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram, 180 hp
Start Studietakt Anmälan
HT19 Dag, 100 % Anmäl dig

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19744
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2019-04-15
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Studievägledning

Rum: CE 33a, Pedagogen Hus C
Tel: 46 (0)31 786 4201
E-post: stvl.iki@ped.gu.se

Besöks- och telefontider till studievägledare

Programansvarig

Annica Strandh Johansson
Telefon: 031-786 4227
annica.strandhjohansson@ped.gu.se

Kontaktinformation

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)

Box 300, 405 30 Göteborg

OBS! Två besöksadresser:

Besöksadress Pedagogen Hus C, Läroverksgatan 5

Besöksadress Hus Idrottshögskolan, Skånegatan 14B

Telefon:
+46(0)31-786 0000 (växel)

Fax:
+46(0)31-786 2048, 786 4209

Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2019-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?