Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

RIU-student i Göteborg

Individuell studieplan
Ekonomiskt stöd
Inspirerande idrottsmiljö!
 

På Göteborgs universitet finns 1400 fristående kurser och 190 program att välja mellan för dig som vill studera. Väl antagen på en av universitetets utbildningar kan du som student vid Riksidrottsuniversitetet tillsammans med en studievägledare upprätta en individuell studieplan där din studiegång regleras. Här kan du planera dina studier i relation till den idrott du bedriver.

Individuell studieplan

En individuell studieplan kan innehålla information om de anpassningar som gör det möjligt för dig att kombinera studier med träning, tävling och resor. Du ansvarar själv för att i god tid meddela tränings- och tävlingsschema och notera eventuella krockar med schemat för den kurs eller det program du studerar. Exempel på anpassningar kan vara fördröjd studietakt, tentamen på annan ort eller planering av schemaläggning av obligatoriska moment. Hur stora anpassningsmöjligheter som finns varierar mellan olika utbildningar och deras respektive undervisnings- och examinationsformer.

Det kan vara lämpligt att kontakta studievägledare på den aktuella institutionen/programmet redan innan du söker till kurs eller program för att förhöra dig om vilka möjligheter det finns för anpassad studiegång.

Ekonomiskt stöd

Elitidrottsstudenter inom ramen för Riksidrottsuniversitetet kan vara berättigade till stipendier från Riksidrottsförbundet. I övrigt gäller Centrala studiestödsnämndens regler för studiemedel.

Inspirerande idrottsmiljö!

I Göteborg finns ett av landets största utbud av idrottsanläggningar, anpassade till olika idrotter. Dessutom finns ledare och tränare med erfarenheter av idrott på mycket hög internationell nivå i flera idrotter. Västra Götalands Idrottsförbund fungerar som samordnare för idrotten i Göteborg och är också involverade i verksamheten kring Riksidrottsuniversitetet (se kontaktinformation till höger). Vilken typ av stöd som finns kan du läsa om på deras hemsida.

CHP

CHP står för Center for Health and Performance vid Göteborgs universitet. Här bedrivs forskning, utbildning, innovation och testverksamhet på ett tvärvetenskapligt och laborativt sätt med fokus på såväl hälsa som prestationsutveckling. Anläggningen som ligger centralt i Göteborg vid Ullevi,  är på 3500 kvm och utgör en mötesplats för forskare, utbildare och studenter, där olika partners från idrott, företag, forsknings- och utbildningsinstitutioner integreras i den fortlöpande verksamheten. CHP är knutet till Institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

Som Riksidrottsstudent kan du få tillgång såväl till den testutrustning som den personal som finns att tillgå för din idrottsliga utveckling. CHP har också blivit ett nav i verksamheten kring Riksidrottsuniversitetet i Göteborg.

Riksidrottsförbundet

Här kan du läsa den information om Riksidrottsuniversitetet som finns på RF:s hemsida.

C-huset_forelasn_220px

Kontaktinformation RIU

Göteborgs universitet:
Astrid Schubring
Projektledare, Riksidrottsuniversitetet
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Tel. 031-786 4221
E-post: astrid.schubring@gu.se

Thomas Jonsson
Samordnare
Utbildningsenheten
Tel. 031-786 1275
E-post: thomas.jonsson@gu.se
Mer information om studievägledning

Västra Götalands Idrottsförbund:
Ola Jodal
Tel. 070-926 58 44
E-post: ola.jodal@vgidrott.se

Utbildningar vid IKI

Vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, finns ett stort utbud av program och kurser för dig som är intresserad av idrott, fysisk aktivitet, kost och hälsa. Vi utbildar framtidens idrottsledare, hälsovetare och kostekonomer. Vi utbildar även lärare i idrott och hälsa samt hem- och konsumentkunskap. Dessutom pågår forskning inom olika elitidrottsliga områden. Läs mer här!

Pedagogen_Chuset
Sidansvarig: Webbredaktör IKI|Sidan uppdaterades: 2017-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?